Biocodex

Vårt ledarskap

Sedan Biocodex upptäckte det första probiotiska läkemedlet Saccharomyces boulardii CNCM  I-745® 1953 har företaget utvecklats från en pionjär till en viktig internationell aktör inom mikrobiota. Biocodex har en oöverträffad expertis som vi använder för att främja människors mikrobiota och sprida förståelse om dess viktiga roll för vår hälsa.

Vårt uppdrag

Eftersom vi ser kunskap om mikrobiota och probiotika som ett viktigt framtida hälsoområde satsar vi helhjärtat på att förverkliga vår mission och förbättra livskvaliteten för människor över hela världen. Vi tillhandahåller lösningar som probiotiska kvalitetsprodukter, vi utbildar vårdpersonal om mikrobiotans växande betydelse för vårt välbefinnande och stödjer akademisk forskning genom Biocodex Microbiota Foundation.

Biocodex förvärvade Laboratoires Iprad under 2020 och kan nu erbjuda en kompletterande produktportfölj inom kvinnors hälsa. De första produkterna lanseras på den svenska marknaden inom en snar framtid.

Vår affärsmodell

Biocodex Nordics unika affärsmodell omfattar ett brett utbud av tjänster. Vi importerar och säljer receptbelagda och receptfria läkemedel till sjukhus, apotek och andra försäljningsställen. Vi erbjuder dessutom ett komplett utbud av läkemedelsrelaterade och medicinska tjänster. I tillägg till våra egna produkter representerar Biocodex Nordics också 16 internationella läkemedelsföretag och erbjuder läkemedelsrelaterade och medicinska tjänster till över 100 kunder över hela världen.

Grunden för Biocodex framgångar är våra medarbetare – det är deras engagemang, passion och övertygelse som hjälper oss att förverkliga vår vision. Vi prioriterar våra medarbetares utveckling och livskvalitet för att skapa en inspirerande, utmanande och humanistisk arbetsplats.