Tervetuloa Biocodex Suomen sivuille

Biocodex Nordics on Pohjoismaissa ja Baltiassa toimiva lääkeyritys, joka on osa maailmanlaajuista Biocodex-konsernia. 

Tavoitteenamme on olla luotettava asiantuntija mikrobiomin sekä terveydenhoidon saralla. Tutustu meihin lisää ja inspiroidu kanssamme hyvinvoinnista. 

Biocodexin juuret 

Biocodex on perheomistuksessa oleva monikansallinen lääkeyhtiö, joka on perustettu Ranskassa vuonna 1953. Alunperin yhtiön painopistealue oli gastroenterologia ja etenkin ainutlaatuinen probiootti Saccharomyces boulardii CNCM I-745®, ensimmäinen lääkeprobiootti. 

Biocodexin tarina alkoi vuonna 1923 Indokiinassa, missä Henri Boulard keksi Saccharomyces boulardii CNCM I-745® ‑hiivan. Vuonna 1953 Hublot- ja Vallet-suvut hankkivat oikeudet Henri Boulardin hiivakantaan ja fermentointiprosessiin.  

Vuonna 1961 kylmäkuivattu Saccharomyces boulardii CNCM I-745® rekisteröitiin kliinisten näyttöjen perusteella lääkkeeksi ja kaupallistettiin lääkkeenä. Siitä lähtien Biocodex on laajentanut suolistomikrobistoon liittyvää perinteistä osaamistaan ja asiantuntemustaan.  

Vuosien ajan Biocodex on gastroenterologian lisäksi kehittänyt tieteellistä asiantuntemustaan myös muilla terapia-alueilla kuten esim. kipu, neurologia ja yleislääketiede. 

Nykyisin Biocodexin päätoimialueena ovat mikrobisto ja sen lippulaivatuotteen Saccharomyces boulardii CNCM I-745® ‑hiivan kehittäminen sekä uusien innovatiivisten probioottien lanseeraus.