Kansainvälinen Biocodex

Perinteemme

Biocodex on perheomisteinen yritys, joka perustettiin 70 vuotta sitten markkinoimaan maailman ensimmäistä probioottista hiivakantaa, joka on Saccharomyces boulardii CNCM I-745®. Biocodex on laajentanut asiantuntemustaan suolistomikrobiomien osalta ja kehittynyt ranskalaisesta uranuurtajasta kansainväliseksi toimijaksi mikrobiomin alalla.

Biocodexin historia

Biocodexin historia alkoi 1920-luvulla, kun ranskalainen mikrobiologi Henri Boulard löysi Saccharomyces boulardii -hiivalajin Indokiinasta. Tuolloin koleraepidemiat olivat yleisiä Aasiassa. Henri Boulard oli erittäin kiinnostunut trooppisista taudeista.

Mikrobiologi havaitsi, että koleran aiheuttaman tarttuvan ripulin hoitamiseksi indokiinalaiset käyttivät litsi- ja mangostanipohjaista juomaa. Henri Boulard päätti tutkia yksityiskohtaisesti litsien ja mangostanien kuoriosien koostumusta. Sitten hän tunnisti tietyn Saccharomyces-suvun hiivan, ainutlaatuisen Saccharomyces boulardii CNCM I-745® -kannan, jota Biocodex tuottaa tänään.

Henri Boulard probioottien alkulähteillä

Tämä dokufiktiivinen filmi vie meidät takaisin 1900-luvun alkuun, jolloin mikrobiologi Henri Boulard löysi intohimon kasveihin ja hiivaan – eläviin mikro-organismeihin, jotka kykenevät aiheuttamaan käymisen.

Biocodexin erityinen kanta

Vuonna 1953 Biocodex hankki oikeudet Henri Boulardin hiivakantaan ja käymisprosessiin, ja vuonna 1961 yritys rekisteröi lyofilisoidun Saccharomyces boulardii CNCM I-745®:n lääkkeenä. Tämä erityinen kanta talletettiin Pasteur-instituuttiin (Pariisiin) vuonna 1989.

  • Yli 100* tieteellistä tutkimusta on osoittanut kantamme tehokkuuden
  • Jo 460 MILJOONAA* ihmistä on hoidettu Saccharomyces boulardii CNCM I-745:llä sen kaupallistamisen jälkeen 

*Biocodex inhouse data

Saccharomyces boulardii CNCM I-745

Gastroenterologian lisäksi Biocodex on kehittänyt tieteellistä asiantuntemusta myös muilla terapeuttisilla aloilla, joita ovat kivunlievitys, neurologia ja yleislääketiede. Vuoden 2020 alussa ostettu Laboratoires Iprad, ja Biocodex keskittyykin nyt myös naisten terveyteen.