Kansainvälinen Biocodex

Tieteemme

Biocodex kehittää, valmistaa ja jakelee farmaseuttisia tuotteita ja terveysratkaisuja potilaille yli 100 maassa. Keskitymme kolmeen pääpilariin (mikrobiomimissio, harvinaislääkkeet ja naisten terveys). Yhdistämällä oman tutkimus- ja kehitystyömme, tieteelliset kumppanuudet, tuotannollisen osaamisen sekä startup-yrityksiin tehdyt investoinnit pysymme innovaatioiden ja laadun eturintamassa. 

Tutkimus ja kehitys

Biocodexilla on oma tutkimus- ja kehittämiskeskus. Vuodesta 1989 lähtien se on sijainnut Compiègnessa (Oiseassa, Ranskassa). Yli 50 korkeasti koulutettua tutkijaa ja Biocodex-tuotteiden asiantuntijaa työskentelee tutkimushankkeissa. 

Biocodexin tuotekehitysosaaminen

Biocodex johtaa tutkimus- ja kehityskeskusta Compiègnessa Pariisin lähellä. Siellä yli 50 korkeasti koulutettua tutkijaa ja Biocodex-tuotteiden asiantuntijaa tekevät tutkimusta kemian, farmakologian, mikrobiologian tai kliinisten kokeiden parissa. 

Tutkimus- ja kehityskeskuksemme keskittyy kolmeen prioriteettiin

 • Biocodex-tuotevalikoiman kehittäminen edelleen.
 • Uusien käyttöaiheiden löytäminen.
 • Uusien lääkemuotojen innovointi.

Tärkeimmät tutkimusalueemme ovat

 • Gastroenterologia.
 • Probiootit ja niiden erilaiset käyttötarkoitukset.
 • Keskushermosto.

Tutkijoidemme asiantuntemuksen avulla Biocodex voi luoda menetelmiä, jotka kunnioittavat ympäristöä, takaavat tuotteidemme farmaseuttisen laadun, tutkivat lääkkeiden vaikutusmekanismeja, lääkinnällisiä laitteita ja ravintolisiä sekä arvioivat niiden tehoa ja siedettävyyttä. 

Tuotekehitystiimi keskittyy kaikin tavoin potilaiden hyvinvoinnin parantamiseen ja Biocodexin tulevaisuuden rakentamiseen.  

Biocodexin tuotekehityssaavutukset

Biocodexin tuotekehitysyksikön löytämä ja kehittämä Diacomit® on harviolääke, joka on tarkoitettu harvinaisten ja erittäin vakavien epilepsiatyyppien hoitoon. Tämä lääke on saanut myyntiluvan Euroopassa, Japanissa, Kanadassa, Yhdysvalloissa, Argentiinassa, Australiassa ja Sveitsissä. 

Tuotantotilamme

Biocodexilla on kolme tuotantolaitosta Ranskassa ja Marokossa. Laitokset noudattavat tiukimpia standardeja tuotteiden laadun ja turvallisuuden takaamiseksi.

Biocodexin huippuluokan tuotanto- ja logistiikkakeskus Beauvaisissa, Ranskassa

Biocodex on toiminut 9 hehtaarin valmistus- ja logistiikkakeskuksessa Beauvaisissa Pariisin lähellä vuodesta 1968.

Aerial view of the Biocodex facility in Beauvais
Ilmakuva Biocodexin tiloista Beauvaisissa

Yrityksen laajentuessa Biocodexin Saccharomyces boulardii CNCM I-745®-probioottihiivan valmistukseen keskittynyttä laitosta on asteittain päivitetty vastaamaan kasvavaa kysyntää. Vuodesta 2005 Biocodex on vauhdittanut tätä prosessia investoimalla uusimpiin laitteisiin ja teknologioihin. Vuonna 2017 Biocodex saavutti tärkeän virstanpylvään asentamalla yhden maailman suurimmista lyofilisointialustoista Saccharomyces boulardii CNCM I-745®:lle. Tämä laajennus oli todellinen tekninen saavutus, koska se toteutettiin keskeyttämättä tuotantoa lainkaan.

Tällä alustalla on noin:

 • 30 kappaletta laitteita,
 • mukaan lukien kaksi 15 000 litran bioreaktoria,
 • keskipakoerotin ja
 • kaksi 55 m²:n pakastekuivainta

Biocodexin hyvien tuotantotapojen mukaiset sertifikaatit

Beauvaisin tehdas valvoo koko lääkkeiden tuotantoprosessia valmistuksesta kuljetukseen. Tuotteesta riippuen laitoksemme voi tuottaa aktiivisen farmaseuttisen ainesosan ja/tai pakata lopputuotteen. Kaikissa tapauksissa Beauvais on laatujärjestelmämme ytimessä ja noudattaa hyviä tuotantotapoja (GMP), jotka Ranskan lääketieteen ja terveystuotteiden turvallisuusvirasto (ANSM), Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (USFDA) ja muut kansalliset viranomaiset ovat sertifioineet maailmanlaajuisesti.

Beauvaisin avainluvut

 • Yli 200 työntekijää
 • 6 000 m2:n logistiikkakeskus
 • 90 miljoonaa lähetettyä laatikkoa vuosittain
 • Toimitusvarmuus 96 %
 • Toimitus yli 120 maahan

Biocodexin tehdas Casablancassa, Marokossa

Biocodex on toiminut 1 hehtaarin tehtaalla Nouaceurissa lähellä Casablancaa vuodesta 2012. Tämä laitos keskittyy nestemäisten Biocodex-tuotteiden valmistukseen.

Biocodexin tehdas Casablancassa 

Casablancan tehdas valvoo koko lääkkeiden tuotantoprosessia valmistuksesta jakeluun ja laadunvalvontaan Marokon ja Euroopan hyvien tuotantotapojen (GMP) mukaisesti.

Tehtaamme voi tuottaa jopa:

 • 40 miljoonaa injektiopulloa vuodessa
 • kahdella tuotantolinjalla, joita käyttää
 • 50 korkeasti koulutetun operaattorin tiimi

Ferluxin tehdas, Ranska

Biocodexin vuonna 2014 ostamalla Ferluxilla on 2 hehtaarin tehdas lähellä Clermont-Ferrandia eteläisessä Ranskassa. Ferlux on polyfenolitutkimuksen edelläkävijä ja tuottaa ainutlaatuista lääkkeelliseen käyttöön tarkoitettua mustikkauutetta. Ferluxilla suhtaudutaan intohimoisesti värikkäiden flavonoidien monimuotoisuuteen ja niiden poikkeuksellisiin terveysvaikutuksiin.

Bioteknologioiden ja pehmeiden uuttamis-/puhdistusprosessien avulla Ferlux tuottaa korkealaatuisia bioflavonoidipitoisia kuivauutteita huolella valituista superhedelmistä.

Lue lisää Ferluxista

Biocodexin investoiminen startupeihin

Biocodex on investoinut startup-yrityksiin vuodesta 2016 lähtien ja siitä on tullut keskeinen toimija Ranskan bioteknologiassa. Biocodex keskittyy pääasiassa yrityksiin, jotka kehittävät tarpeita vastaavia ja innovatiivisia probiootteja tai terveydelle merkityksellisiä mikrobikantoja. Pitkän aikavälin ajattelutapa ja toimialan osaaminen ovat saaneet johtajat, projektin omistajat ja perinteiset sijoittajat, kuten rahastonhoitajat, tunnustamaan Biocodexin arvokkaaksi kumppaniksi. Biocodex haluaa jatkuvasti tukea uusia mielekkäitä projekteja.

Biocodex investoi MaaT Pharmaan

Biocodex on ostanut osuuden MaaT Pharmasta vuonna 2016. MaaT Pharman tutkimuksessa hyödynnetään ulosteen mikrobiomisiirteen (FMT) mahdollisuuksia terapeuttisena vaihtoehtona, mikä nopeuttaa innovaatioita mikrobiomihoidon alueella. Biocodex tuo mukanaan 60 vuoden teollisen asiantuntemuksen kantaviljelmissä, lyofilisoinnissa ja oraalisessa hoidossa, kun taas MaaT Pharman tuotantolinja keskittyy FMT:n käyttöön terapiana graft versus host -sairaudessa (GvHD) ja akuutissa myelooisessa leukemiassa (AML). Hyvän tuotantotavan mukaisessa (cGMP) laitoksessansa MaaT Pharma on myös kehittänyt Maat Microbiome Restoration Biotherapeutics (MMRB) -teknologian, joka keskittyy tietojen keräämiseen ja analysointiin (GutPrint®-alusta). 

Biocodex investoi Exeliom Biosciencesiin

Biocodex on investoinut Exeliom Biosciencesiin (entinen Netbiotix) vuodesta 2018 lähtien. Tämän yrityksen tehtävänä on kehittää uusi lääkeryhmä, Live Biotherapeutics, joka perustuu kasvavaan ymmärrykseen mikrobiomin keskeisestä roolista immuunijärjestelmässä. Exeliom Biosciences on kehittänyt yksikantaisen lähestymistavan käyttämällä Faecalibacterium prausnitzii -bakteeria, jonka se uskoo parantavan tulehduksellisen suolistosairauden, kuten Crohnin taudin tai haavaisen paksusuolitulehduksen hoitoa.  

Biocodex sijoittaa TargEDysiin

Vuonna 2019 Biocodex hankki osuuden startup-yritys TargEDysistä, joka tähtää toiminnassaan metaboliseen tasapainoon. Yhtiön innovaatioihin kuuluu Probiosatys™, jolla on ainutlaatuinen Hafnia alvei 4597 -kanta. Tämä teknologia on hyödynnetty Biocodexin Symbiosys® Satylia® -tuotteen kautta. 

Biocodex investoi Kinnov Therapeuticsiin

Biocodex on investoinut Kinnov Therapeuticsiin vuodesta 2018 lähtien. Uusien riippuvuushoitojen kehittämiseen keskittynyt Kinnov Therapeutics keskittyy tutkimuksessaan syproheptadiinin ja pratsosiinin yhdistelmään, kahteen molekyyliin, jotka toimivat synergiassa riippuvuuksien hoidossa.

Kinnov Therapeutics suorittaa vaiheen II kliinisen tutkimuksen osoittamaan syproheptadiinin ja pratsosiinin yhdistelmän tehon alkoholiriippuvuuden hoidossa, josta puuttuu lääketieteellisiä ratkaisuja. Tämä projekti on saanut rahoitusta Euroopan unionin Horisontti 2020 -tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta