Mikrobiston merkitys

Ajankohtaista

Biocodex – 100 vuotta asiantuntemusta

100 vuotta –
ensimmäinen vuosisatamme probioottien uranuurtajana

Vuosisadan takaisen probioottilöytömme jälkeen olemme yhä uranuurtajia mikrobiomin saralla.

Mikrobisto, suoliston tasapaino ja terveys ovat edelleen missiomme.

Lääkärit mikrobiterapioiden äärellä

Biocodexin vuosi 2023 on käynnistynyt vilkkaana koulutusrintamalla. Tammi-helmikuun vaihteessa Helsingissä järjestettiin kaksi suolistomikrobiston terveysvaikutuksiin keskittynyttä lääketieteellistä symposiumia, Lääkäri2023-päivien ja Gastropäivien yhteydessä. Molemmissa koulutuksissa kiehtovan ja ajankohtaisen tieteellisen katsauksen aihealueeseen piti bakteriologian professori Pentti Huovinen.

Paljon positiivista palautetta saaneissa luennoissa käsiteltiin niin suolistomikrobiston epätasapainotilan eli dysbioosin vaikutusta terveyteen kuin sitä, olemmeko valmiita erilaisten mikrobiterapioiden aikakaudelle. Lähes 150 lääkäriä osallistui aktiivisesti näihin kahteen tilaisuuteen. (15022023_VV)

Kansainvälinen mikrobiomipäivä 27.6.

27.6. vietetään kansainvälistä mikrobiomipäivää ja juhlitaan mikrobiomitutkimuksen saavutuksia sekä mikrobiomin tärkeää roolia terveydellemme.

Tiesitkö tätä mikrobistostasi?
🦠 Mikrobistolla tarkoitetaan kehomme luontaisten bakteerien, hiivojen, virusten ja muiden mikro-organismien muodostamaa kokonaisuutta.
👆 Ihmisen suurin, monimuotoisin ja tärkein mikrobisto sijaitsee suolistossa, mutta myös suussa, limakalvoilla, hengitysteissämme ja ihollamme vaikuttaa omanlaisensa mikrobiekosysteemi
⚖️ Terve mikrobisto on monimuotoinen ja tasapainossa eri bakteerilajien suhteen. Se voi häiriintyä esimerkiksi antibioottihoitojen, matkailun, epäsuotuisien ruokavaliomuutosten tai sairauksien seurauksena.

Huhtikuun 19. on maailman IBS-päivä

Tiesitkö, että:
Noin yksi kymmenestä voi saada IBS:n akuutin ripulin jälkeen.
IBS-oireiden taustalla on suoliston muuttunut mikrobisto.
Suolisto-oireita voi lievittää huolehtimalla mikrobiston tasapainosta.

Vihersmoothie

Keväällä keho kaipaa piristystä ja vastustuskykyä. Keväisen vihreä smoothie sisältää muun muassa lehtikaalia, jossa on runsaasti magnesiumia sekä inkivääriä. Molemmilla on lievää tulehdusta hillitseviä vaikutus. Syö muutenkin monipuolisesti kokojyväviljaa, marjoja, hedelmiä ja kalaa punaisen lihan sijaan.

Kokeile suolistoystävällistä reseptiämme!

Ainekset:

1 avocado

1 päärynä

½ sitruunan mehu

½ kurkku

1-2 cm inkivääriä

reilu kourallinen lehtikaalia

1-2 dl vettä

Laita pilkotut kuoritut ainekset, sitruunan mehu ja 1 dl vettä tehosekoittimeen.

Lisää vettä vielä loppuvaiheessa tarpeen mukaan.